Kitaplar
Mustafa Kartal'ın kitaplarını incelemek için lütfen tıklayın.
 
 
Galeri
Etkinliklerimizden çekilmiş kareleri görmek için lütfen tıklayın.
 
Nefes Yazıları
Nefes Terapisi
Farkındalık Uygulamaları
Doğru Nefes Alma
Nefes Haberleri
Nefes Teknikleri
 
E-Bülten
Eğitim ve hizmetlerimizden, etkinliklerimizden haberdar olmak, duyurularımızı almak isterseniz E-Bülten’e katılabilirsiniz.
 
 
 

Anasayfa
Mustafa Kartal Kimdir?
Eğitimler
Etkinlik Takvimi
Bize Ulaşın

Anahtar Minerallerin Takviyesiyle Solunumda Temizlik Reaksiyonları
Mustafa Kartal | 03/01/2013



Nefes üzerine çalışan birçok bilim adamının araştırmaları göstermiştir ki, kontrollü olarak nefes derinleştirip yavaşlatılarak insan sağlığına zarar veren patolojik mekanizmalar iyileştirilebilirler. 

Hızlı solunum, hücrelerde metabolik süreçlere müdahale ederek oksijen açlık nedenlerini ve iç alkalini telafi etmek için vücudun sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor gibi hayati maddelerini yok eder.  Hızlı solunumla serbest radikaller oluşur. Serbest radikaller, çalışma düzenini bozan protein alerjenler ile temas sağlayarak hızlı gelişen patolojik tepkilere neden olabilir.

Hızlı solunum böbreklerin, karaciğerin, bağırsakların ve diğer organların işleyişini bozar. Bunun sonucu olarak metabolitleri büyük bir miktarı organizma içinde birikmiş olan yani tam olarak oksitlenmiş ürünleri, atık tuzları, kalıntı ilaçları, enfeksiyonlara yol açan toksinleri ve kan kolesterolünü yükseltir. Eklemlerin ve kan damarlarının kalsiyum ve fosfor tortuların artırarak sorunlar oluşmasını sağlayabilir. Anahtar minerallerin kullanılmaya başlanması ile hızlı solunumun yavaşlatılır. Bu durumda metabolik süreçler ve boşaltım fonksiyonları iyileşir. Zararlı ürünler vücuttan temizlenir. Anahtar minerallerin vücut tarafından emilerek eksiltilmesi immün reaksiyonların, serbest radikallerin ve diğer toksik maddelerin birikimine neden olmaktadır.

Anahtar minerallerin desteklenmesi solunumun derinliğini arttıracaktır. Bu sağlandığında solunum çalışmaları ve mineral desteklenmesi bırakılmamalıdır. Eğer solunum derinliği başlangıç durumuna geri dönerse, beraberinde tüm olumsuzluklar, güçlükler ve rahatsızlıklarda geri dönecektir. Sodyum, potasyum azalması sonucunda yanma hissi ve baş ağrısı gözlenebilir. Magnezyum, kalsiyum, fosfor iyonlarının eksikliği ile birçok ağrı ortaya çıkabilmektedir. Sodyum klorür (0,5 çay kaşığı), potasyum (1 g), magnezyum sülfat (2 g) takviyesine semptomlar tamamen ortadan kalkıncaya veya zayıf bir hale gelene kadar devam edilir.

Bu temel mineraller temizlik operasyonu başlatırlar. Anahtar minerallerin eksikliği durumunda organizmanın atık ürünlerini temizleme işleminde yavaşlama olur. Temizleme reaksiyonunu başlatmak için yeterli mineral birikimine ihtiyaç duyulur. Zararlı maddeleri ortadan kaldırmak için fizyolojik süreçlerde gerekli mineraller ödünç elde edilebilse de sınırlı ya da yetersiz beslemenin sürmesi durumunda kalıcı zararlar oluşabilmektedir.  Solunumu yeniden yapılandırma çalışma sürecinde temel makro-mineral takviyeleri kullanmak artık tüm dünyada bilinen bir iyileştirme pratiği olarak kabul edilmekte ve uygulanmaktadır. İnsan bedeni ve özellikle ideal solunum için gerekli olan sodyum, potasyum, kalsiyum ve magnezyum mineralleri suda çözünebilen tabletleri günlük olarak alınabilirler. Bunun dışında, insan vücudu için gerekli olan sodyum deniz tuzundan elde edilerek yemekle birlikte alınabilir. Potasyum sebzelerde, tahıllarda, tohumlarda, baklagillerde özellikle fındık, muz ve patateste bol miktarda bulunur. Dolayısıyla, takas reaksiyon sırasında deniz tuzu kullanarak az pişmiş sebze de yiyebilirsiniz. En az 20 saniyelik CP’ye ulaşmak için çiğ gıdaları sindirecek iyi bir sindirim sistemine sahip olmak önemlidir. Sindirim sistemi sağlıklı olmayan kişiler az pişmiş sebze yiyerek yeterli mineral alımını sağlayabilirler.

Makro Minerallerin Eksiklik İşaretleri

Temizlik tepkimesi sırasında birçok alışılmadık fizyolojik süreçleri oluşabilir. Potasyum, sodyum, kalsiyum ve magnezyum: Derin ve uzun solunumlarla başlatılan bu süreçler genellikle dört ana makro minerallerde ek talep yaratırlar. Bu elektrolitler yeterli minerallerle desteklenmeden nefesin normale dönmesi imkansızdır. Bu nedenle, en kısa sürede bunları düzeltmek bu eksiklikleri gidermek için zamanında müdahale etmek gerekir. Aşağıda verilen bilgiler hızlı başlatılması için tasarlanmıştır. Olağan doz tüm mineraller için yaklaşık 1 gr dır.

Potasyum

Normal insan için vücutta bulunması gerekli miktar 140 gr dır. Toplam mineral ağırlığının% 5'ini içerir. Başlıca görevleri
Su dengesi ve dağıtımı,
Kas ve sinir hücrelerinin işlevleri (Ca ve Mg ile birlikte)
Kalp, böbrek ve adrenal fonksiyonları
Glikojen halinde kan şekeri dönüşümü
Kan basıncının düzenlenmesi
Hücrede Alkalin tutmak için ana elektrolit dengelemesi
Serbest radikal oluşumunu azalması
Enerji üretimi
Bağırsak normal hareketlerinin tetiklenmesi
Eksikliğinde: Kas zayıflığı, karın şişliği, anormal postür, yorgunluk, zihinsel karışıklık, huzursuzluk, kalp bozuklukları, sinir iletimi, kas kasılması, çarpıntı 
Ciddi eksiklik belirtileri: Kusma, akut kas zayıflığı, felç, iğnelenme, iştah kaybı, düşük kan basıncı, yoğun susuzluk, uyuşukluk, baygınlık ve sonunda komadır..

Özellikle akut hiperventilasyon sonucunda idrar yoluyla böbreklerden atılır. Böbrek bozukluğu olanlarda potasyum alımını kısıtlamak gerekir. Terapötik doz: 2.5-5 gr.

Sodyum

Normal insan için vücutta bulunması gerekli miktar 70 gr dır. Toplam sodyumun yaklaşık% 40 kemik içeriğinde, % 2-5, organlar ve hücreler içinde ve geri kalanı % 55 kan plazmasında ve diğer hücre dışı sıvılardadır. Başlıca görevleri
Vücut ve kan pH su dengesi
Sindirim, sinir fonksiyonu ve kas kasılmaları.
Sodyum kolayca ince bağırsak ve midede emilir. Ishal, kusma ya da aşırı terleme ile kaybedilir. Metabolik ve respiratuvar asidozu ve aşırı potasyum düzeylerini dengeler. Alkali idrar üretmek için kullanılır. Optimum sağlık konusunda 2:1 potasyum-to-sodyum oranını gerektirir.

Eksikliğinde; Mide bulantısı, baş dönmesi, kas güçsüzlüğü, iştah kaybı, şişkinlik, ishal, bağırsak gazı, yorgunluk, baş ağrısı, unutkanlık, zihinsel apati, sinirlilik, nevralji, mide krampları, kusma görüşür.

Aşırı sodyum düzeyleri hücrelerden su çeker ve su tutar. (gözler, ayaklar ve ellerde şişmeye yol açabilir. Kalp yetmezliği, karaciğer sirozu, hipertansiyon, ödem, damar hastalığı, kanama problemleri, epilepsi ve böbrek hastalığı olanlarda tehlikeli olabilir. Terapötik doz: 2 ila 12 gr.

Kalsiyum

Normal insan için vücutta bulunması gerekli miktar 1-1.5 kg  dır.  Tüm kalsiyum % 99 iskelet sistemindedir. Görevleri:
Glikojen depolama (ATP bileşeni)
Kas tonusu ve kasılmaları (kalp atışlarını düzenleme dahil)
Sinir gevşeme ve iletimi
Yağ sindirimi ve kan pıhtılaşması.
Her yemekte Ca 200-500 mg) küçük bölünmüş dozlarda gıdalarla alınır.  Emilimi tütün, alkol, çay, kahve, oksalatlar ve patatesle engellenir.Idrar, dışkı ve ter ile atılır.
Eksiklik işaretleri:  Sinirlilik, sinirlilik, uykusuzluk, kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon, kırılgan tırnaklar, kas gevşeme ve kasılma yeteneklerini kaybı, kas krampları, kol ve bacaklarda uyuşma, ağrıyan eklemler, pıhtılaşma, depresyon ve daha eksikliği aşamalarında sanrılar.  Aşırı kalsiyum takviyesi Eğer böbrek hastalığınız yoksa bile böbrek yetmezliğine neden olabilir. Böbrek hastalığı olan kişiler için gereklidir. Terapötik dozlar: 250-5,000 mg.

Magnezyum

Ortalama 70 kg insan için vücutta bulunması gerekli miktar 22-26 gr civarındadır. Magnezyum, normal olması için çok önemlidir. Eksikliğinde: Hipertansiyon, çeşitli kalp sorunları, tetani, uykusuzluk, anksiyete, kronik kabızlık ve hiperaktivite oluşur.

Mustafa Kartal
mkartalll@yahoo.com

 
Tüm makaleler
 
Nefes Terapisi
RÜYA GÖREN EVREN -- İÇİNDEKİLER ---
Holoterapi Eğitiminin Genel Amacı ve Faydaları
Holoterapi Çalışmasında Doğum Travmasının Gözlenmesi ve İyileştirilmesi
Holoterapi Çalışması
Nefes Tutma Çalışmaları
Bolluk Bilinci Oluşturmak İçin Nefes Meditasyonu
HOLOTERAPİDE BOTOX ETKİSİ
Nefes Terapisi Kitabımı Okudunuzmu?
HOLOTERAPİ NEFES ÇALIŞMASI NEDİR?
BIRAK AKSIN, İZİN VER OLSUN
Zamanı Yönetmek Için Bilinçaltını Programlamak
Beyin Kimyasında Düşünce ve Duyguların Oluşması
Derin Uyku Uyumak ve Boyun Fıtığını İyileştirmek İçin Nefes Çalışması
Nefesi Derin Alıp Uzun Vermenin Faydaları
Kabul Etme Nefesi
Taşikardiyi nefesle düzeltmek
Migren Ağrılarını İyileştirmek İçin Diyafram Kullanımı
Yürüyerek Nefes Tutmayı Geliştirme Çalışması
Sahiplenmeyin
Farkındalık Uygulamaları
SAF BİLİNÇ MEDİTASYONU
Düşünce Gücünü Kuvvetlendirmek İçin Nefes Çalışması
Nefesle Beynin İki Lobunu Eşitleme Çalışması
Renk İmgelenerek Yapılan Nefes Çalışması
Birlik Bilinci Nefesi
Bilinçli Nefeslerle Potansiyelleri Açığa Çıkarmak
Beynin İki Lobunu Nefesle Eşitleme
Budist Öğretilerde Nefes Farkındalığı
Nefesle Astral Projeksiyon
Düşünce Ve Nefes Birdir.
Farkındalık, Deneyimin Hatırllanmasıdır
ÖLÜME YAKIN DENEYİMLERDE CO2 ETKİSİ
NEFES SAYMA MEDİTASYONU
KABUL ETME NEFESİ
SAF TANIKLIK DURUMU
Beynin Performansını Artırmak için Nefes Çalışmaları
Affetmek ve Özgürleşmek
KONTROLLERİ BIRAKMAK
Nefes Çalışmalarının Getirdikleri
Doğru Nefes Almanın İlkeleri
Nefes Teknikleri İle İrade Kazanmak
Nefes Egitiminin Cocuklara Ne Gibi Faydalari Var?
Dogru Nefes Almanin Onemi
Nefes Tutmada Diyafram Kullanimi Ve Dusunsel Antreman
Esneme Nedir?
Nefes Çalışmalarında Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Strese Karşı Senkronize Nefes Teknikleri
YÜRÜYEREK SOLUNUMU TEST ETMEK
Doğru Nefes Alma
Mustafa Kartal Nefes Uygulamalarının Sübjektif Gözlemleri
Nefesle İyileşme Sistemi
Derin ve sığ solumanın arasındaki fark nedir?
Akciğerlerin Yapısı ve Çalışma Düzeni
Sporda Nefes Kullanımı
Solunumun Kalitesini Belirleyen Faktörler
Sporda Anaerobik Solunum
An Aerobik Solunum
Çocuklar Diyafram Kullanmayı Neden Bırakırlar?
Çocuklar İçin Nefes Vermeyi Kuvvetlendirme Teknikleri
Çocuklar Neden Nefes Eğitimi Almalıdır?
Anahtar Minerallerin Takviyesiyle Solunumda Temizlik Reaksiyonları
Diyet Besin ve Anahtar Mineral Kullanımı
Kare Nefes Alıştırması
Soğuk Duş Almanın Nefes Eğitimine Katkısı
ESNEKLİK ÇALIŞMALARINDA NEFES DİSİPLİNİ OLUŞTURMAK
DİYAFRAM NEFESİNE GEÇİŞİN ETKİLERİ
Holoterapide Anne Karnı Sürecinde Gezegen Etkilerinin Gözlenmesi
Trioid Bezi Ve Nefes İlişkisi
Nefes Teknikleri İle Öfke Ve Kızgınlık Kontrolü
Gözünüzün İliştiği Her Yere “NEFES AL” yazın
Nefes Alma Sanatı - Mustafa Kartal' ın yeni kitabı okurlarla buluştu!
Burun Yerine Ağız Kullanmanın Olumsuzlukları
Neden Burun? Neden Diyafram?
Nefes Haberleri
PANİK BOZUKLUKLARDA NEFES KULLANIMI
NEYE NİYET NEYE KISMET
"30 GÜNDE NEFES MUCİZESİ" KİTABI İŞE YARIYOR MU?
30 GÜNDE NEFES MUCİZESİ KİTABI ÇIKTI
"Nefesle Zayıflama" adlı yeni kitabım çıktı! - Mustafa Kartal
YENİ KİTABIM ÇIKIYOR. "30 GÜNDE ADIM ADIM VERİMLİLİK"
Yeni kitabım çıktı."HER ZAMAN DAHA İYİSİ VAR"
Mustafa Kartal İle Olimpos Nefes Kampı ( 16 - 17 - 18 - 19 Mayıs 2014, 4 gün 3 gece )
Yeni kitabım
Sağlıklı, Paralı, Aşkla Dolu Mutlu Bir Yaşam İçin
Epilepsi Rahatsızlıkları İçin Diyafram Uyarımı
Farkındalıkla Potansiyelleri Keşfetmek --AKTÜEL DERGİSİ
Lenf Dolaşımı İçin Derin Nefes Kullanımı
Savaş-kaç Sisteminin solunumla İlişkisi
Yetersiz Nefes ve Kanser İlişkisi
Eski Çin Tıbbında Nefes Teknikleri
Uyku Kalitesi Ve Solunum İlişkisi
Yung’un Nefesle Kişilik Analizi
HAMİLELİK VE DOĞUMDA NEFES
Kalp Hastalıkları ve Hızlı Solunum İlişkisi
60 Nefes Çalışmasında Endorfin ve Serotonin İlişkisi
Ciğerlerin Tamamını Kullananlar Daha Zeki Oluyor
FARKINDALIK TESTİ
SES EĞİTİMİNDE NEFES KULLANIMININ ÖNEMİ
SOLUNUMDAN KANSER TESHİSİ YAPILABİLİYOR
NEFES EĞİTİMCİSİ OLUYORUM
Anaerobik solunum nedir?
Nefesi eğitmek ve yeterli oksijen almak için soğuk duş
Nefes Teknikleriyle Zihin Degistirilebiliyor.
Bir öğretmenin heyecan ve konuşma zorluğu hikayesi
Asidoz’a Karşı Nefes Kullanımı
Tüm Nefes Çalışmaları Yapan Dostların Dikkatine!!!
Değişmek mi, Dönüşmek mi?
60 Nefes Çalışmasında Endorfin Ve Serotonin İlişkisi
60 NEFES ÇALIŞMASI
Nefes Teknikleri
ŞAŞIRTMA TEKNİĞİ
Sıkıştırma Nefesi
Nefes Sağlığınızı Test Etmek İster Misiniz?
Derin Nefesle, Sığ Nefes Arasındaki Fark
Karaciğeri Nefes Teknikleri Kullanarak Temizleme Çalışması;
İştah Kesme Nefesi
Sayı Kontrollü Nefes Çalışmaları
Diyaframın Sporcu Üzerinde Önemi
Nefesle Omurga Sorunlarını İyileştirmek
Duygularınızı Nefes Kullanarak Yönetebilirsiniz
Nefes Tekniklerinin Sinir Sistemi Üzerinde Etkileri
Nefes Uygulamaları DNA yı değiştirebiliyor
Kaygı ve Nefes İlişkisi
Yüzmede Nefes Tekniği
Deniz Tutmasına Nefesle Önlem Almak
Nefesle Esneklik ve Gerilme Çalışmaları
Sigarayı Nefes Teknikleri İle Bıraktım
Nefes Teknikleriyle Göbekten Zayıflamak
Vagus Nefes Tekniği
Nefes Eğitiminin Çocuklara Faydaları
Nefes Kontrolü İle Yitirilen İradenin Yeniden Kazanılması
Nefes Teknikleri İle Sınav Heyecanını Yenmek
Nefes Eğitimi Çocukların Ders Başarısını Arttırıyor
SONSUZLUK NEFESİ ÇALIŞMASI
3 Derin Nefes
SES DALGALARININ ALANSAL ETKİLERİ
10 Saniye Nefesi
Nefes Uygulamalarının Beyin İşlevselliğine Etkisi
İdeal Nefes Hızı
Solunum Çalışmalarında Mineral Kullanımı
Konuşmanın Önemi
Ölüme Yakın Deneyimlerde Azalan CO2’in Etkisi
Bir Hayalim Var...
Derin Nefes Çalışmalarında Temel Minerallerin Desteklenmesi
 
Tüm hakları saklıdır. 2024 Copyright ©
Mustafa Kartal | Nefes Teknikleri