Kitaplar
Mustafa Kartal'ın kitaplarını incelemek için lütfen tıklayın.
 
 
Galeri
Etkinliklerimizden çekilmiş kareleri görmek için lütfen tıklayın.
 
Nefes Yazıları
Nefes Terapisi
Farkındalık Uygulamaları
Doğru Nefes Alma
Nefes Haberleri
Nefes Teknikleri
 
E-Bülten
Eğitim ve hizmetlerimizden, etkinliklerimizden haberdar olmak, duyurularımızı almak isterseniz E-Bülten’e katılabilirsiniz.
 
 
 

Anasayfa
Mustafa Kartal Kimdir?
Eğitimler
Etkinlik Takvimi
Bize Ulaşın

Yetersiz Nefes ve Kanser İlişkisi
Mustafa Kartal | 09/02/2013



Sağlıklı olmak demek; iyi bir kan dolaşımına sahip olarak uzun ve sağlıklı yaşamı oluşturmak demektir. İyi bir dolaşım sistemi için kana yeterli oksijeni sağlayacak iyi bir nefes tekniğine sahip olmak gerekir. Bedeninizin ihtiyacını karşılayacak uygunlukta yeterli oksijen alabilirseniz, aldığınız oksijen her hücrenin elektriksel sürecini yani ömrünü uzatacaktır. Nefes alış verişlerimiz hücrelere oksijen taşınmasını sağlarken aynı zamanda bedeni koruyan beyaz hücreleri içeren lenf/akyuvar akışını da ayarlar.

Lenf sisteminin görevi nedir? Nasıl çalışır ?

Kalpten pompalanan kan, atardamarlar aracılığıyla ince ve geçirgen kılcal damarlara gidererek hücrelere oksijen ve besin taşır. Bunlar hücrelerin etrafında bulunan akyuvarlara / lenf sıvısına geçirilir. Hücreler gereksinimi olan şeyleri bilecek kadar iyi bir programa sahiptirler ve ihtiyacı oldukları şeyleri kendilerine çekerler. Hücreler kendi ihtiyacı için gerekli besin ve oksijeni alır, kullanılmış besin artıklarını ve toksinleri / zehirleri dışarı atılması için kana yüklerler. Ölü hücreleri, kan proteinlerini ve öteki zehirli maddeleri dışarı atma görevi lenf sisteminindir. Lenf sistemi en iyi şekilde derin nefesler alıp vererek harekete geçirilebilir. Hücrelerin daha fazla oksijen almasını engelleyen fazla sıvı ve çok miktardaki toksik maddeler lenf sistemi tarafından dışarıya atılırlar. Sıvı, kan proteinleri haricindeki ölü hücreler ve diğer zehirli maddeler lenf bezleri tarafından nötralize edilirler.

Lenf sistemi ne kadar önemlidir?

Lenf sistemi yirmi dört saat çalışmazsa, hücrelerin etrafında oluşan fazla sıvı ve kan proteinleri yüzünden insan ölür. Kalp, dolaşımdaki kanın pompasıdır, fakat lenf sistemi böyle bir pompaya sahip değildir. Lenflerde kalbin görevini, as hareketleri ve soluk alma işlevi yerine getirir. Etkin bir lenf ve bağışıklık sistemiyle birlikte sağlıklı bir kan dolaşımına sahip olmak istiyorsanız; bu sistemleri harekete geçirecek şekilde derin soluk almak zorundasınız.

Lenf uzmanları son zamanlarda bağışıklık sistemi üzerinde ilginç çalışmalar yapmışlar ve önemli sonuçlara ulaşmışlardır. İnsan bedeninin içine konulan kameralarla lenf sistemini temizleyen uyarıcıların neler olduğunu gözlenmiş ve bu görevi en iyi şekilde diyafram kullanılarak alınan derin nefeslerle yerine getirildiği görülmüştür. Derin soluk, vakum etkisiyle kan dolaşımına lenfi çeker ve bedenin toksinleri yok etme hızını artırır. Gerçekten de derin nefes alışlar ve alıştırmalar bu süreci on beş kat daha fazla hızlandırabilir.

Bu anlattıklarım bile derin nefes alıp vermek için oluşturulan nefes tekniklerinin önemini ve uygulama gerekliliğini ortaya koyabilir. Beden sağlığı için ne kadar önemli olduğunu gösterebilir. Dünyada nefes tekniklerinin üzerinde bu kadar çok durulmasının bir sebebi de budur ve derin nefes alış verişi kadar bedeni temizleyen başka hiçbir şey yoktur.

Sağlıklı olmakla derin nefes almanın ne kadar alakalı olduğunu anlamaya çalışmalıyız. Nobel ödüllü Dr. Otto Warburg oksijenin hücrelere etkisi üzerinde çalışmalar yapmış, sağlıklı ve normal hücrelere verilen oksijen oranı azaldığında bu hücrelerin habis haline dönüştüklerini gömüştür. Daha sonra Dr. Harry Goldblatt, sağlıklı fareleri kullanarak bir deney yaptı. Deneyinde yeni doğmuş farelerden alınan hücreleri üç gruba ayırdı. Deney tüpüne aldığı bir grubu otuz dakika oksijensiz bıraktı. Birkaç hafta sonra bu hücrelerin bir çoğu öldü, kalanlardan bir kısmının hareketleri yavaşladı ve geriye kalanlar da habis hücre görünümünü alacak şekilde yapılarını değiştirmeye başladılar. Bu arada diğer iki grup hücre de sürekli atmosferik koşullarda oksijen alabilecek şekilde deney tüplerinde incelemeye alındılar. Otuz gün sonra Dr. Goldblatt bu hücreleri üç ayrı grup fareye enjekte etti. İki hafta sonra iki normal grup hücrenin enjekte edildiği farelerde herhangi bir anormallik görülmedi. Ancak oksijensiz bırakılan hücrelerin enjekte edildiği farelerde habis büyümenin gerçekleştiği görüldü. Bir yıl sonra aynı fareler tekrar gözlendiğinde habis büyümenin devam ettiği, diğer hücrelerin ise normal kaldığı gözlendi.

Bu deney bize ne anlatıyor?

Araştırmacılar hücrelerde habis ya da kanser oluşumunda temel etkenin oksijen azlığı olduğunu farkettiler. Oksijen azlığının hücrelerin yaşam kalitesini etkilediği kesindir. Bilindiği gibi sağlığımızın kalitesi de hücrelerimizin kalitesine bağlıdır. Bu nedenle sağlık için öncelik nefes alıp vermenin en iyi şekilde gerçekleşmesinin sağlanmasıdır. En büyük sorunda insanların nasıl nefes alıp vereceğini bilmemesidir.

Dünya düzeyinde yapılan araştırmalarda görülmüştür ki her üç insandan biri kansere yakalanmaktadır. Buna karşılık oniki atletten ancak biri kansere yakalanmaktadır. Atletler, koşmaları nedeniyle kana en hayati element olan oksijeni kendiğinden alacak bir imkana sahip olduklarından, lenf sistemlerini harekete geçirerek bağışıklık sistemlerinin en üst düzeyde çalışmasını temin ederler.

Sistemi temizlemek için en etkin nefes alıp verme şekli nedir?

Bir sayı veya zaman birimi karşılığı nefes alıp veriyorsanız bu ölçü bir zaman briminde nefes almak, dört zaman biriminde içinizde tutmak, iki zaman biriminde dışarı vermek olmalıdır. Dört saniyede nefes alıyorsanız, on altı saniye içinizde tutup sekiz saniyede dışarı vermelisiniz.

Nefesi niçin bir birimde alıp iki birimde veriyorsunuz?

Bunun en bilinen amacı lenf sistemi aracılığıyla toksinlerin en iyi şekilde bu tempoyla dışarı atıldığı gözlendiği ve bilindiği içindir. Nefesi dört zaman biriminde tutmanın anlamıda kan ve lenf sistemini tam olarak oksijenlendirmek amaçlıdır. Nefes alırken kan sisteminden vakumda olduğu gibi tüm toksinleri dışarı atabilmek için karın bölgesinin en altına, diyafram adalesinin yardımıyla nefes almayı gerçekleştirmek gereklidir.

Uzun bir koşudan sonra neye ihtiyacınız olduğunu düşünün. Koştuktan hemen sonra kaybettiğiniz kaloriyi telefi etmek için yemek yemezsiniz. Ama derin derin nefesler alırsınız. Çünkü o anda bedenin en çok gereksinim duyduğu şey oksijendir. Bu nedenle sağlıklı yaşamanın ilk şartdaı derin nefesler alıp vermektir. Günde en az onar dadikadan üç defa yukarıda anlatılan 1- 4 - 2 zamanlamasına uygun nefes çalışmaları yapmalısınız. Nefes alış verişler mümkün olduğunca burundan yapılmalıdır. Uzun süre nefes tutacağım diye kendinizi
zorlamamalı, bir zaman sürecinde dayanıklılık kazanmayı hedeflemelisiniz.

Çalışmalara gerekli ilgiyi gösterip zaman ayırdığınızda bu süre zamanla kendiliğinde en doğru şekilde artacaktır. Günde en az üç defa onar dakikalık nefes teknikleri uygularsanız fiziksel, duygusal ve zihinsel sağlığınızda büyük gelişmeler olacağını göreceksiniz.

İyi nefes almanın karşılığı olabilecek hiçbir vitamin, ilaç veya yiyecek yoktur.

Nefes almayı en güçlü hale getirecek sporlar; koşmak, yüzmek, kürek çekmek ve eskrim yapmaktır. Bu sporlar belli bir disiplin içinde yapılırsa diyafram, mide ve kaburga arası adalelerin en iyi şekilde hissedilmesine, gelişmesine ve kullanılmasına imkan sağlarlar. Bu sayede alacağınız derin nefeslerle lenf sistemi en iyi şekilde çalışacak, toksik maddeler kolaylıkla dışarı taşınacak ve bağışıklık sistemi en mükkemmel şekilde yapılanacaktır.

mustafa kartal

mkartalll@yahoo.com
www.nefesteknikleri.com
www.nefesokulu.com
 
Tüm makaleler
 
Nefes Terapisi
RÜYA GÖREN EVREN -- İÇİNDEKİLER ---
Holoterapi Eğitiminin Genel Amacı ve Faydaları
Holoterapi Çalışmasında Doğum Travmasının Gözlenmesi ve İyileştirilmesi
Holoterapi Çalışması
Nefes Tutma Çalışmaları
Bolluk Bilinci Oluşturmak İçin Nefes Meditasyonu
HOLOTERAPİDE BOTOX ETKİSİ
Nefes Terapisi Kitabımı Okudunuzmu?
HOLOTERAPİ NEFES ÇALIŞMASI NEDİR?
BIRAK AKSIN, İZİN VER OLSUN
Zamanı Yönetmek Için Bilinçaltını Programlamak
Beyin Kimyasında Düşünce ve Duyguların Oluşması
Derin Uyku Uyumak ve Boyun Fıtığını İyileştirmek İçin Nefes Çalışması
Nefesi Derin Alıp Uzun Vermenin Faydaları
Kabul Etme Nefesi
Taşikardiyi nefesle düzeltmek
Migren Ağrılarını İyileştirmek İçin Diyafram Kullanımı
Yürüyerek Nefes Tutmayı Geliştirme Çalışması
Sahiplenmeyin
Farkındalık Uygulamaları
SAF BİLİNÇ MEDİTASYONU
Düşünce Gücünü Kuvvetlendirmek İçin Nefes Çalışması
Nefesle Beynin İki Lobunu Eşitleme Çalışması
Renk İmgelenerek Yapılan Nefes Çalışması
Birlik Bilinci Nefesi
Bilinçli Nefeslerle Potansiyelleri Açığa Çıkarmak
Beynin İki Lobunu Nefesle Eşitleme
Budist Öğretilerde Nefes Farkındalığı
Nefesle Astral Projeksiyon
Düşünce Ve Nefes Birdir.
Farkındalık, Deneyimin Hatırllanmasıdır
ÖLÜME YAKIN DENEYİMLERDE CO2 ETKİSİ
NEFES SAYMA MEDİTASYONU
KABUL ETME NEFESİ
SAF TANIKLIK DURUMU
Beynin Performansını Artırmak için Nefes Çalışmaları
Affetmek ve Özgürleşmek
KONTROLLERİ BIRAKMAK
Nefes Çalışmalarının Getirdikleri
Doğru Nefes Almanın İlkeleri
Nefes Teknikleri İle İrade Kazanmak
Nefes Egitiminin Cocuklara Ne Gibi Faydalari Var?
Dogru Nefes Almanin Onemi
Nefes Tutmada Diyafram Kullanimi Ve Dusunsel Antreman
Esneme Nedir?
Nefes Çalışmalarında Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Strese Karşı Senkronize Nefes Teknikleri
YÜRÜYEREK SOLUNUMU TEST ETMEK
Doğru Nefes Alma
Mustafa Kartal Nefes Uygulamalarının Sübjektif Gözlemleri
Nefesle İyileşme Sistemi
Derin ve sığ solumanın arasındaki fark nedir?
Akciğerlerin Yapısı ve Çalışma Düzeni
Sporda Nefes Kullanımı
Solunumun Kalitesini Belirleyen Faktörler
Sporda Anaerobik Solunum
An Aerobik Solunum
Çocuklar Diyafram Kullanmayı Neden Bırakırlar?
Çocuklar İçin Nefes Vermeyi Kuvvetlendirme Teknikleri
Çocuklar Neden Nefes Eğitimi Almalıdır?
Anahtar Minerallerin Takviyesiyle Solunumda Temizlik Reaksiyonları
Diyet Besin ve Anahtar Mineral Kullanımı
Kare Nefes Alıştırması
Soğuk Duş Almanın Nefes Eğitimine Katkısı
ESNEKLİK ÇALIŞMALARINDA NEFES DİSİPLİNİ OLUŞTURMAK
DİYAFRAM NEFESİNE GEÇİŞİN ETKİLERİ
Holoterapide Anne Karnı Sürecinde Gezegen Etkilerinin Gözlenmesi
Trioid Bezi Ve Nefes İlişkisi
Nefes Teknikleri İle Öfke Ve Kızgınlık Kontrolü
Gözünüzün İliştiği Her Yere “NEFES AL” yazın
Nefes Alma Sanatı - Mustafa Kartal' ın yeni kitabı okurlarla buluştu!
Burun Yerine Ağız Kullanmanın Olumsuzlukları
Neden Burun? Neden Diyafram?
Nefes Haberleri
PANİK BOZUKLUKLARDA NEFES KULLANIMI
NEYE NİYET NEYE KISMET
"30 GÜNDE NEFES MUCİZESİ" KİTABI İŞE YARIYOR MU?
30 GÜNDE NEFES MUCİZESİ KİTABI ÇIKTI
"Nefesle Zayıflama" adlı yeni kitabım çıktı! - Mustafa Kartal
YENİ KİTABIM ÇIKIYOR. "30 GÜNDE ADIM ADIM VERİMLİLİK"
Yeni kitabım çıktı."HER ZAMAN DAHA İYİSİ VAR"
Mustafa Kartal İle Olimpos Nefes Kampı ( 16 - 17 - 18 - 19 Mayıs 2014, 4 gün 3 gece )
Yeni kitabım
Sağlıklı, Paralı, Aşkla Dolu Mutlu Bir Yaşam İçin
Epilepsi Rahatsızlıkları İçin Diyafram Uyarımı
Farkındalıkla Potansiyelleri Keşfetmek --AKTÜEL DERGİSİ
Lenf Dolaşımı İçin Derin Nefes Kullanımı
Savaş-kaç Sisteminin solunumla İlişkisi
Yetersiz Nefes ve Kanser İlişkisi
Eski Çin Tıbbında Nefes Teknikleri
Uyku Kalitesi Ve Solunum İlişkisi
Yung’un Nefesle Kişilik Analizi
HAMİLELİK VE DOĞUMDA NEFES
Kalp Hastalıkları ve Hızlı Solunum İlişkisi
60 Nefes Çalışmasında Endorfin ve Serotonin İlişkisi
Ciğerlerin Tamamını Kullananlar Daha Zeki Oluyor
FARKINDALIK TESTİ
SES EĞİTİMİNDE NEFES KULLANIMININ ÖNEMİ
SOLUNUMDAN KANSER TESHİSİ YAPILABİLİYOR
NEFES EĞİTİMCİSİ OLUYORUM
Anaerobik solunum nedir?
Nefesi eğitmek ve yeterli oksijen almak için soğuk duş
Nefes Teknikleriyle Zihin Degistirilebiliyor.
Bir öğretmenin heyecan ve konuşma zorluğu hikayesi
Asidoz’a Karşı Nefes Kullanımı
Tüm Nefes Çalışmaları Yapan Dostların Dikkatine!!!
Değişmek mi, Dönüşmek mi?
60 Nefes Çalışmasında Endorfin Ve Serotonin İlişkisi
60 NEFES ÇALIŞMASI
Nefes Teknikleri
ŞAŞIRTMA TEKNİĞİ
Sıkıştırma Nefesi
Nefes Sağlığınızı Test Etmek İster Misiniz?
Derin Nefesle, Sığ Nefes Arasındaki Fark
Karaciğeri Nefes Teknikleri Kullanarak Temizleme Çalışması;
İştah Kesme Nefesi
Sayı Kontrollü Nefes Çalışmaları
Diyaframın Sporcu Üzerinde Önemi
Nefesle Omurga Sorunlarını İyileştirmek
Duygularınızı Nefes Kullanarak Yönetebilirsiniz
Nefes Tekniklerinin Sinir Sistemi Üzerinde Etkileri
Nefes Uygulamaları DNA yı değiştirebiliyor
Kaygı ve Nefes İlişkisi
Yüzmede Nefes Tekniği
Deniz Tutmasına Nefesle Önlem Almak
Nefesle Esneklik ve Gerilme Çalışmaları
Sigarayı Nefes Teknikleri İle Bıraktım
Nefes Teknikleriyle Göbekten Zayıflamak
Vagus Nefes Tekniği
Nefes Eğitiminin Çocuklara Faydaları
Nefes Kontrolü İle Yitirilen İradenin Yeniden Kazanılması
Nefes Teknikleri İle Sınav Heyecanını Yenmek
Nefes Eğitimi Çocukların Ders Başarısını Arttırıyor
SONSUZLUK NEFESİ ÇALIŞMASI
3 Derin Nefes
SES DALGALARININ ALANSAL ETKİLERİ
10 Saniye Nefesi
Nefes Uygulamalarının Beyin İşlevselliğine Etkisi
İdeal Nefes Hızı
Solunum Çalışmalarında Mineral Kullanımı
Konuşmanın Önemi
Ölüme Yakın Deneyimlerde Azalan CO2’in Etkisi
Bir Hayalim Var...
Derin Nefes Çalışmalarında Temel Minerallerin Desteklenmesi
 
Tüm hakları saklıdır. 2024 Copyright ©
Mustafa Kartal | Nefes Teknikleri